Tzv.ruskášpička-hitposlednýchmesiacov-navýrobukvetu, atojedným ťahom.Tento princípspočívav týchto zásadách:
1) maslový krém máme hladký, bez hrudiek, v pevnejšom prevedení izbovej teploty
2) šľahačka je vyšľahaná do tuhej konzistencie
3) kráľovská glazúra je vyšľahaná na pevnú konzistenciu - tvorí pevné špičky
4) postup vytvárania kvetu - použitý materiál vytlačíme cez špičku a nožom odstránime - tým máme zabezpečené, že sme odstránili vzduchové bubliny a krém je plne dotlačený na koniec špičky
5) špičku položíme na povrch múčnika a plynulým tlakom začneme vytláčať krém cez trysku a pomaly špičku odďaľujeme od povrchu. Tým vytvárame výšku kvetu. Podľa použitého krému a jeho tuhosti tvoríme požadovanú výšku (práca je rovnaká ako pri striekaní tubusu likérovej špičky), potom prestaneme tlačiť na sáčok a odtrhneme krém smerom nahor