Navigácia
Váš košík zíva prázdnotou, nechcete doň teda niečo pridať?
Včelí úľ alebo osie hniezdo - plastová formička.
Viac informácií ›
Pomocou plastovej formičky vytvoríte originálne osie hniezdo, ktoré pripomína včelí úľ, na ktorom je malá včielka. Pred natlačením nepečeného cesta do formy pritlačte formu k sebe, vysypte práškovým cukrom, a až potom natlačte hmotu dovnútra. Časti držte stále pri sebe. Do cesta urobte jamku prstom alebo okrúhlym držadlom varešky a vyčnievajúce kúsky cesta odstráňte. Formu opatrne otvorte a úľ vyberte. Pred plnením nechajte stuhnúť na rovnej podložke. Cesto majte vždy vychladené.
Formičky na včelie úle sú vynikajúce na prípravu tradičného pečiva včelích úľov alebo osích hniezd. Aby sa cesto nelepilo vo formičke a išlo ľahšie vyklopiť z formičky, je potrebné každý kúsok cesta zľahka obaliť v práškovom cukre a formičky nemusíte vymazávať ani vysypávať múkou. Keď obalený kúsok cesta dáte do formičky, bez problémov ho natvarujete a vytiahnete.
Suroviny na včelie úle
Suroviny na krém:
Postup prípravyPiškóty zomelieme, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto, ktoré necháme stuhnúť v chlade. Kúsky cesta natlačíme do formičiek na včelie úle (ulitky). Potom v úli vytvoríme jamku, ktorú naplníme krémom a priklopíme piškótou (alebo upečeným kolieskom z lineckého cesta). Keď je úľ takto hotový, vyklopíme ho na rovnú plochu, najlepšie na dosku a necháme v chladničke stuhnúť. Aby sa cesto nelepilo vo formičke a išlo ľahšie vyklepnúť z formičky, je potrebné každý kúsok cesta zľahka obaliť v práškovom cukre a formičky nemusíte vymazávať ani vysypávať múkou. Keď obalený kúsok cesta dáte do formičky, bez problémov ho natvarujete a vytiahnete.
Ďalšie recepty nájdete na našom blogu.
Poslať hodnotenie
Porovnať