Štruktúrovaná fólia umožní cukrárom výrobu dekoratívneho zdobenia na poťahovacích hmotách, ktoré ozdobia slávnostné torty, cupcakes a ďalšie zákusky.
Poťahovaciu alebo modelovaciu hmotu vyvaľkajte na rovnej podložke posypanej práškovým cukrom a štruktúrovanú fóliu pritlačte na povrch hmoty. Môžete si pomôcť valčekom. Z hmoty môžete tvoriť len niektoré dekoratívne časti na torty, ako sú stuhy, mašle a rôzne ornamenty. Štruktúrované fólie môžete použiť na výrobu čokoládových dekorácií. Na podložku rozotrite rozpustenú čokoládu, nechajte stvrdnúť a opatrne odstráňte. Pre ľahšiu oddelenie čokolády od povrchu môžete fóliu veľmi jemne nastriekať olejom v spreji. Z dekoratívneho čokoládového plátu vyrezávajte alebo vykrajujte rôzne tvary, ktorými ozdobíte mini dezerty, torty, rolády a ďalšie rezy. Na docielenie luxusného vzhľadu použite farbené spreje.